5. februar 2015 var Frokostkjelleren endelig tilbake i  Gamle Gymsal på Karl Johan etter oppussing av lokalene i Gamle Gymsal 2012-2015! Her holder vi fortsatt til i dag. Det ble en storslagen offisiell åpning etterfulgt av åpningsfester både 5. og 6 februar. Dette hadde vi jobbet for lenge, og det var godt å endelig være i mål!

Frokostkjelleren stammer fra det tidlige og glade 90-tall. I 1993 ble Frokostkjelleren lansert i kjelleren i Universitetets Urbygning. Det var den spede starten på jusstudenters sosiale møtested utover Juristforeningen. Der var det trangt, billig, røykfylt og brannfarlig – akkurat slik  man likte det. I dag er disse lokalene fortsatt kjellerpreget, men oppusset til PC stuer for studenter og ikke lenger like brannfarlige.

Senere flyttet man til Holbergs plass. Lokalene var litt romsligere, men fortsatt bar de både navnet og preget til Frokostkjelleren. Stedet var fortsatt på denne tiden et rent studentsted, der fokus var billig vin og øl, gode venner og et intimt miljø.

I desember 2005 ble den ”moderne Frokostkjelleren” lansert. Vi flyttet tilbake til sentrum og universitetsområdet. Gamle gymsal, som er en verneverdig bygning, ble pusset opp for bruk til andre fysiske utøvelser og utskeielser. Man fikk her en moderne bar og innredning som bar et større preg av utested enn tidligere. Frokostkjelleren var plutselig ikke bare en mørk pub lengre. Her fikk man inn et skikkelig lydanlegg med dansegulv, lang bar for hurtigere ekspedering og kortere kø samt vesentlig større gjestekapasitet. Lokalet er innredet med sittegrupper og farger som gir dagens Frokostkjeller et lounge preg.  Toalettene ble i likhet med resten av nye Frokostkjelleren bygget nytt. Sluttresultatet ble at man som jusstudent hadde et topp moderne utested tilgjengelig for seg og sine medstudenter MIDT i sentrum av Norges hovedstad.

Vi anser oss således som svært privilegerte, og er meget takknemmelige overfor UiO som lar oss anvende denne verneverdige bygningen til sosiale formål. Være seg eksamensfester, arrangement i regi av Juristforeningen eller fagdebatter m.m.  Kjelleren har gjestet og skjenket mang en kjendis, samt hatt alt fra statsministre, til fredsprisvinnere på besøk i forbindelse med debatter og sosiale tilstelninger. Frokostkjelleren er kanskje ikke lenger en Kjeller slik den var tidligere, men navnet består fortsatt. Vi jusstudenter kjenner det oftest bare under navnet ”Kjeller´n”.  Dette gjelder også ferdige studenter , jurister,  advokater, og partnere som er faste innslag på de superpopulære ”fredagspilsene” våre.  Man kan alltids se noen øyenbryn heve seg når de ser hva Frokostkjelleren er blitt til, fra dens engang spede start.

En ekstra fjær i hatten for oss er at Frokostkjelleren drives kun av jusstudenter. Alle som jobber her er studenter. Vi har vært og er dermed også et meget godt sosialt nettverk innad, da vi har ansatte fra første til femte studieår på rettsvitenskap, samt studenter fra andre studieretninger. Det å jobbe på Kjelleren er et arbeidsforhold, men baserer seg allikevel veldig mye på innsats fra den enkelte og dugnadsånd for å få til et sosialt miljø på jussen. Vi kan skilte med å være den best betalte studentpuben i Oslo. Allikevel er timeslønnen beskjeden i forhold til ethvert annet arbeidsforhold. Dette sikrer oss ansatte som begynner her av de riktige grunnene. De vil bidra og delta i et meget godt sosialt miljø, som gir noe tilbake til jusstudenter i Oslo. Vi forventer en hvis oppofrelse og dugnadsånd til tider for å få dekket alle vakter og gjøremål. Til gjengjeld kan vi tilby svært gode personalgoder, personalfester og andre sosiale tilstelninger. Blir man ansatt på Kjeller´n så er man en del av et mye større nettverk. Videre kan vel alle ansatte på et eller annet tidspunkt si de vet ”hvem alle på jussen er”.

De større arbeidsoppgavene på Kjeller´n er vervbasert. Det å drive et utested i sentrum av Oslo som kan huse opptil 250 gjester byr på mange utfordringer. Kjeller´n har derfor hatt verv knyttet til denne driften. Pr. i dag har man daglig leder, barsjef, vaktsjef, arrangementsjef og pr ansvarlig samt resident DJ´s/ teknisk ansvarlige. Tempoet er til tider MEGET høyt, og man ofrer en del søvn og sosialt samvær for å kunne tilby medstudenter gode kvelder det året man er i virke. På Frokostkjelleren er dette ansett som tillitserklæringer som man bør benytte. Videre tar det seg meget godt ut på CV´n til en ”stakkars” student.

Vi er også veldig stolte og takknemmelige av å ha en mangeårig hovedsponsor som er meget behjelpelig på alle fronter. Advokatfirmaet Wiersholm har stått bak Frokostkjelleren i flere år nå, og vi ser frem til videre samarbeid også i fremtiden. Mange studenter har sikkert tatt del i de elleville 90-tallsfestene vi har hatt på Frokostkjelleren i oktober måned. Disse kveldene er stapp fulle fra så tidlig som kl 21 og takket være Wiersholm Forretningsadvokater slipper man å ta cover disse kveldene. Det tiltross for at man har hyret inn band, lyd og DJ´s til flerfoldige titalls tusen. Vi verdsetter samarbeidet og Wiersholms engasjement i Frokostkjellerens drift, og da de som sponsor muligjør mye av Frokostkjellerens visjoner for det sosiale på jussen.

Kjelleren er altså blitt til et sosialt stoppested for mange typer studenter og til tider folk utenfra. Vi har innsett at Frokostkjelleren ikke bare tiltrekker seg jusstudenter lenger. Andre har lyst til å ta del i moroa. Være seg BI, HIO og Medisin, så ønsker vi alle velkommen. Selv om vi også i fremtiden vil prioritere jusstudenter på avslutningsfester og eksamensfester, så har vi innsett at Frokostkjelleren har i løpet av sine få år grodd til å bli et stadig mer kommersielt utested også for andre studenter. Vi ser fremover og gleder oss til å gi DEG de beste festene! Sørg for å logge deg på www.frokostkjelleren.no jevnlig for å få de siste oppdateriinger på de beste eventene. Vi sees på Kjeller´n!